MËSUESI I NJË AKTI HEROIK

 (Nikollë Gjin Lleshi dha jetën për t’iu sjellë librat nxënësve)  FRAN CARA, studiues, Tiranë Kohë më parë në komunën e Gjegjanit në rrethin e Pukës u organizua një ceremoni përkujtimore, ku mësuesi i ndjerë Nikollë Gjin Lleshi u nderua me titullin “Qytetar Nderi”. U kujtua me atë rast e gjithë jeta e tij e shkurtër,…

Bisedë me June Emerson

Nga Entela Binjaku “Çaste të paharruara historike”, intervistë me June Emerson Në fillim të nëntorit ajo ishte në Tiranë për një vizitë miqësore siç kishte bërë për 17 herë rresht në gjithë këto vite. Kësaj here kjo zonjë po i drejtohej dyerve të Bibliotekës së Universitetit të Arteve për të dorëzuar

MINISTRAT E DIASPORËS DHE DIASPORA

Sadri MEHAJ – New York   -“Mirëse na erdhët ministra”! Ditëve të fundit, në komunitetin tonë shqiptar në Amerikë kanë ardhur për të na vizituar zyrtarët e dy shteteve tona, gjegjësisht, nga Tirana -ministri i Shtetit për Diasporën, Pandeli Majko dhe nga Prishtina – ministri i Diasporës e Investimeve Strategjike, Dardan Gashi.

LËRENI DRITËRONË TË PUSHOJË

NDUE DEDAJ Njëvjetori i shuarjes së Dritëro Agollit u parapri me suplemente kulturore për ditë të tëra, në disa media kryesore, kryesisht me të “pathënat” e viteve të fundit të shkrimtarit, poezi, kartolina familjare,

SHKRIMTARI I TË PATHËNAVE TË BOTËS SË MALEVE

MIKEL GOJANI, Klinë – Kosovë Shkrimtari Ndue Dedaj, nga Mirdita, si autor letrar dhe veçmas si publicist është i njohur gjerësisht jo vetëm në Shqipëri, por dhe në Kosovë etj. Të hulumtosh në veprën e tij krijuese, në përceptimin e tij intelektual, misterin letrar dhe botën jashtë tij,