VILHELME 1

Ç’duhet të dimë për Skënderbeun pas 550 vitesh mungese?

Vilhelme Vrana Haxhiraj   Ç’duhet të dimë për Skënderbeun pas 550 vitesh mungese?                                                  Fragment nga dorëshkrimi” Elitat janë krenari Kombëtare”                              “Nuk është sipërfaqja e vendit ajo që bën një fron të respektueshëm,                                        por aftësia e atij që ulet mbi të.” Gjergj Kastiot Skënderbeu.

HOXHA I PUKES ELEZ HOXHA

HOXHA I PUKËS DHE KRYQI I NËNË TEREZËS

NDUE DEDAJ Sa herë që në rrjetet sociale të zë syri ndonjë etiketim përçmues apo fyes të të dikujt për shkak të përkatësisë fetare, të vjen ndërmend një gjest i lartë i shumë viteve më parë. Hoxha i Pukës, Hafiz Elez Hoxha (1910-2002), simbol të urtësisë e tolerancës, mik i Migjenit

KAPIDANI GJON MARKA GJONI

Markagjoni në krye të lëvizjes antikomuniste dhe…

Markagjoni në krye të lëvizjes antikomuniste dhe paralajmërimet  e klerit Katolik mbi rrezikun komunist Enver Hoxha dhe klani i tij sllavo-komunist e dinin fort mirë se pushteti i tyre mund të konsiderohej i vendosur vetëm kur të ulej krenaria e fisnikërisë dhe e bajraktarëve të veriut, të zhdukej influenca e klerit katolik