Poezi nga JAHO MARGJEKA

Jaho MARGJEKA Gazetar,poet,prozator   U lind në Bujan të Tropojës në 26 Mars të vitit 1961. Shkollën tetëvjeçare e kreu në vendlindje,në Bujan. Shkollën e mesme  në Kuçovë.

Poezi nga Bardha Mance

Bardha Mance ka lindur dhe është rritur në Tiranë ku edhe ka studiuar Filozofi ne Fakultetin e Shkencave Politike Juridite te Universitetit Shteteror të Tiranës,

Poezi nga SHPRESA YMERAJ, Filadelfia

I kërkoj falje Shpreses qe ky cikel nuk u paraqit ne Konkursin e Diteve te Letersise Shqipe tew këtij viti, pasi, kishte ardhur ne Junk e-mail dhe ne e pamë veç pas aktivitetit. Botuesi   Endja   Ky zjarr deshirash skuqet prej teje

PËRMALLIM ATËROR – Poemth –

PËRMALLIM ATËROR     Poemth –   Ilir SHAQIRI   ( Kushtuar 98 pleqve të katundit tim Burojë, që ranë për lirinë e Kosovës. )   Bukëbardha ime e burimeve të blerta, e këngëve të brumta, e veseve të brymta – Dafinishtë e etërve tanë të mirë!

POEZI NGA IRIDA ZUSI

THE IMPORTANCE OF BEING WOMEN   Being a women it costs you a life Having her near is like being alive All the jewelry you bye to surprise Won’t be enough to win the 1 prize

REVOLTA- SPAÇ, poezi

NE KUJTIM  TE REVOLTES NE KAMPIN  E SPAÇIT Nga Agim Xh. Dëshnica     O ti, o Orë e Malit, tek endesh në vetmi në kroje e hije në freski a të  bie kund  ndër mend dhunim e poshtërim, si ai mjerim që ç’mend?

Poezi nga Mimoza Milo Rusa

Mimoza Milo Rusa vjen te  KUVENDI,  me një cikël poetik modest, të cilat më së shumëti janë vetëm mbresat e saj të shprehura ndryshe nga  shënimet në një ditar, por që e ngacmojnë vazhdimisht, për të thënë dicka në formën e artit.  E pyetur nga Kuvendi, ja ç’na thotë Moza, që tani jeton e punon…