AGRON TUFA

Goja llap e shpina dap!

Një përgjigje e vjeter per te njejtat shpifje te Kastriot Myftarajt (të pasuruara me vrer shpifjesh të reja) dhe te atyre qe marrin hua shpifjet e Kastriotit per te m’i tundur para syve.     Agron TUFA

MOZA RUSO

Poezi nga Mimoza Milo Rusa

Mimoza Milo Rusa vjen te  KUVENDI,  me një cikël poetik modest, të cilat më së shumëti janë vetëm mbresat e saj të shprehura ndryshe nga  shënimet në një ditar, por që e ngacmojnë vazhdimisht, për të thënë dicka në formën e artit.  E pyetur nga Kuvendi, ja ç’na thotë Moza, që tani jeton e punon…

BIBOLLASIT

Frymëmarrje e re në letërsinë shqipe

MARCH 11, 2011 Shenime rreth  romanit “ Bibollasit”, të Ramiz Gjinit,  fitues i çmimit të parë në konkursin kombëtarë të letersisë për vitin 2010 Nga Pjetër Jaku Të  edukuar prej dekadash të lexojmë pothuaj të njëjtën prerje në prozën e gjatë shqipe, Ramiz Gjini me romanin “ Bibollasit”, fitues i çmimi të parë,

AGRON TUFA

KRITIKA EGOFALLOCENTRISTE

Nga Agron Tufa Epoka jonë moderne e Hyperlink-ut të lajmëron për gjëra të rëndësishme e të parëndësishme. Jetojmë në një rrjet të përbashkët informacioni – më saktë: në një pezhishkë botërore. Kështu, një fijëz e kësaj pezhishke informative më bëri me dije, se njëfarë skribi, Alfons Grishaj,

Gini Ramiz

Hici dhe Dici

Tregim nga Ramiz GJINI Para do kohësh mu desh të kërkoja një apartament me qera. Vajta në një zyrë, që merrej me këtë punë dhe, pasi u qava hallin, një femëruckë, që e kish ngjyrosur kaptinën e saj të vogël mu si një vezë pashkësh, duke përtypur çamçakiz tha: 

BUDA KLARA2

Klara Buda ringjall Mitrush Kutelin në Francë !

Në Librari në Francë në 9 shkurt 2017   Mitrush Kuteli Fshati im e pi rakine përshtatur në frengjisht dhe paraqitur nga Klara Buda Rrëfenjë Fauves Éditions www.fauves-editions.fr   Klara Buda ringjall Mitrush Kutelin në Francë ! në 110 vjetorin e lindjes « Rrëfenja Fshati im e pi rakinë, që botohet në sesonin dimëror letrar francez, dhe…