Njoftime

Ditet e Letërsisë Shqipe në Michigan  2012

(Aktiviteti i këtij viti bëhët në frymën e 100 vjetori të Pavarësisë, duke u dhënë përparësi krijimeve dhe  vlerësimeve të kësaj tematike)

 

Ditët e Letërsisë Shqipe të këtij viti do të jenë me 27 dhe 28 Tetor 2012 ditën e shtunë dhe të dielë.

Ditën e shtunë do të jetë pritja dhe takimi i krijuesve

Per pritjen, sisteminin në hotel dhe kohen deri në përcjellje pas aktivitetit përfundimtar, ngarkohen miqtë e Revistes “Kuvendi” Petrit Dodaj dhe Mondi Rakaj

Për darkën e së shtunës, gjetjen e restorantit, sigurimin e  pjesëmarrësve dhe diskutimet letrare, ngarkohen anëtarët e Këshillit Botues, Kujtim Qafa dhe Nexhip Ejupi

T’i kushtohet ne këtë mbrëmje një orë letrare poetit Ali Podrimja: “ Pse shkove pa ardhur Ali?”

Për aktivitetin e së dielës:

Kafja e mëngjesit, shetitja krijuese në Metro Park, ( poezi dhe biseda për letërsinë ) ngarkohen anëtarët e Këshillit Botues Paulin Palushi dhe Luigj Gjokaj

Për drekën e së dielës të interesuar do jenë poeti Mensur Spahiu dhe miku i Revistes “Kuvendi” Gjeto Ivezaj

Për mbrëmjen e së dielës ( mbrëmja kryesore e këtij aktiviteti) të ngarkuar organizativ do të jenë:

Poeti Gjovalin Lumaj, gazetari dhe krijuesi Nevrus Nazarko

Moderator të mbrëmjes letrare: Flora Grishaj  & Ndue Gjekaj

Për recitimet dhe muziken: Fran Gjoka, Arben Dervishi dhe Ndue Gjekaj

 

Juria e këtij viti do të përbëhet nga:

Mëhill Velaj,  Kryetar

Pierre – Pandeli Simsia, anëtar

Raimonda Moisiu, anëtar

Dr.Yllka Filipi, anëtar

Ruzhdi Gjokaj, anëtar

 

Krijimet që do vlerësohen janë botimet e 12 muajve në Revisten “ Kuvendi” si dhe krijime që sillen enkas për konkursin. Nuk pranohen krijime të publikuara para tetorit 2011.

 

Këshilli Botues i Revistes “ Kuvendi”

Koorrik 2012

foto e vitit te kaluar:

Njoftim

 Me daten 27 Maj 2012, ne Qendren Ballkanike, me fillim ne oren 7:00 behet takimi i dyte i Komisioni te Festes se Pavaresise ( 100 vjetorit ).

Adresa:

Balkan Amerikan Community Center

1451 E. Big Beaver

Troy, MI. 48083

Tel: 1248 680 1600

 

 

 

Se shpejti del nga shtypi libri me poezi te zgjedhura nga gjithe krijimtaria e Sali Manit

me titullin: ” Mbrapa lashë kanget e  mia”

 

 

KONFERENCË SHKENCORE PËR 100 VJETORIN E FEDERATËS ”VATRA”Njoftohet komuniteti shqiptar se me rastin e 100 vjetorit të themelimit të Federatës Panshqiptare të Amerikës”VATRA”, të shtunën me 28 prill 2012 do të mbahet Konferenca Shkencore “Federata Pan-shqiptare e Amerikës ”VATRA, 100 Vjetë në shërbim të Kombit”. Në konferencë do të mbajnë kumtesa studies të njohur të botës akademike shqiptare: 

 

Prof. dr. Nicholas Pano

Prof. dr. Beqir Meta

Prof. dr. Jusuf Bajraktari

Prof. dr. Fehari Ramadani

Dr. Elez Biberaj

 

 

 

Anton Cefa

 

Mal Berisha.

 

Bejtullah Destani

 

Idriz Lamaj

 

Dalip Greca

 

Ilir Ikonomi

 

Naum Prifti

 

Agron Alibali

 

Sevdai Kastrati

 

Konferenca Shkencore do të fillojë në orën 9 të mëngjesit dhe do të mbahet në një nga hotelet e njohura në Manhattan, “The Helmsley Park Lane Hotel”, që ndodhet në adresën:

36 Central Park South, New York, NY 10019.

Tel: (212) 521-6640

Do të ketë edhe një Kokteil

Hyrja është e lirë.

2 thoughts on “Njoftime

  1. Po sikur te tregoni se ku gejdnent ne menyre specifike per secilin vitmain. Ne cilat pemeb apo perime gjinden , jo ne menyre te pergjithsuar te thuhet hani me shume peme e perime por p.sh.Vitmina c gjindet me se shumeti ne limon, pastaj portokall, kivi etje etj. Ju falenderoj paraprakisht per kete hulumtim qe do te beni dhe do e postoni, por nese nuk pritoni dergojeni edhe ne kete email adrese ket pergjigje artikull.

    • Shum mir konga djema shum mir po e kendoni ti eli ja paske prish hjihsen konges , cka i jep zor ashtu si me pas kon tut ndjek naj kush ncncnc, neise ju pershendes 8KG , ZeiiD , Kanun-G , Si per zonin ashtu edhe per hjihsen posht INAT G

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *