LËRENI DRITËRONË TË PUSHOJË

NDUE DEDAJ Njëvjetori i shuarjes së Dritëro Agollit u parapri me suplemente kulturore për ditë të tëra, në disa media kryesore, kryesisht me të “pathënat” e viteve të fundit të shkrimtarit, poezi, kartolina familjare,

SHKRIMTARI I TË PATHËNAVE TË BOTËS SË MALEVE

MIKEL GOJANI, Klinë – Kosovë Shkrimtari Ndue Dedaj, nga Mirdita, si autor letrar dhe veçmas si publicist është i njohur gjerësisht jo vetëm në Shqipëri, por dhe në Kosovë etj. Të hulumtosh në veprën e tij krijuese, në përceptimin e tij intelektual, misterin letrar dhe botën jashtë tij,

Ideologjia si një sistem përfaqësues – Althusser

Nga Blerta Haxhiaj Ideologjia gjithmonë ka qënë një aparat vital për çdo qeveri dhe grupe dominante te shoqërisë për të mbajtur pozicionin superior të tij. “Një mi në një labirint është i lirë të shkojë kudo, për sa kohë që qëndron brenda labirintit.” Ideologjia është një koncept ku ekzistenca e saj është paralele më

GJERGJ KASTRIOTI DHE MBI PEGAS

Nga Visar  Zhiti   Teksa po nxirrja nga librat e mi baladat për Gjergj Kastrioti Skënderbeun, thashë me vete se ka mbi 5 shekuj që Heroi ynë enden dhe nëpër këngë si nëpër pllaja e fusha betejash,së pari në ato të popullit të tij dhe të gjuhës së tij, por dhe në popuj të tjerë…

Poezi nga JAHO MARGJEKA

Jaho MARGJEKA Gazetar,poet,prozator   U lind në Bujan të Tropojës në 26 Mars të vitit 1961. Shkollën tetëvjeçare e kreu në vendlindje,në Bujan. Shkollën e mesme  në Kuçovë.

Pjetër Jaku dhe metafora e mollës së kuqe

(Profili i një shkrimtari dhe botuesi shqiptar në Detroit, SHBA)   Ndue Dedaj   Pjetër Jaku është një shkrimtar dhe botues shqiptar që rron në Miçigan prej 20 vitesh. Në Lezhë, në librarinë e madhe të qytetit, që ai administronte, ndër të rrallat