katedralja e prishtines

KATEDRALJA E RE “NËNË TEREZA” E PRISHTINËS

KATEDRALJA E RE “NËNË TEREZA” E PRISHTINËS NDUE DEDAJ   Prishtina iu shtohet qyteteve të tjera shqiptare me katedrale, si Tirana, Shkodra, Tivari, Durrësi, Lezha, Rrësheni dhe kjo është një ngjarje për Kosovën. Është në muret e saj dhe historia e vjetër që nuk është shuar, paçka gërmadhave të kohëve deri te ato të krijuara…

Nikolle Skana

NIKOLLË SKANA, INXHINIERI QË SFIDOI DIKTATURËN

NIKOLLË SKANA, INXHINIERI QË SFIDOI DIKTATURËN  – Profili i një disidenti të pavlerësuar – Ing. MARK ZEFI, Piacenza, Itali Ndërsa koha ndjek sensin e së ardhmes, kujtesa rikthehet herë mbas here nëpër skutat e së shkuarës, ashtu siç shfletojmë një, dy apo disa herë një libër që kemi lexuar kohë më parë, duke riprodhuar ngjarje,…

DEDAJ NDUE,1

CIKEL SHKRIMESH NGA NDUE DEDAJ

*Famullia e Gomsiqes, Selia e “ Kanunit” te Gjeçovit *Jehona e Lugut te Drinit *A po bien muranat e Ballkanit?   FAMULLIA E GOMSIQES, SELIA E “KANUNIT” TË GJEÇOVIT NDUE DEDAJ Gjeçovi ishte modeli i dijetarit shqiptar që rroi e veproi në provincë. Nëse shumë nga dijetarët e kohës merreshin me punë shkencore në