Diaspora shqiptare nuk duhet ta luaj rolin e vajtorës

Nue Oroshi Diaspora shqiptare nuk duhet ta luaj rolin e vajtorës apo rrahagjoksisë së kotë por të hynë në veprim për ti prirë politikës Zëri i diasporës shqiptare historikisht ka qenë një zë i pastër dhe i kulluar që gjithmonë ka gjakuar dhe është kujdesur  për vendin, trollinë, shtëpinë,vëllain, motrën, dajën apo tezën. Mërgimtari apo…

Starton viti i Gjergj Kastriotit- Skenderbe ne Detroit

( Mbremje Letrare me krijime per Heroin Kombetar Gjergj Kastrioti-Skendebeu në kuadrin e 550 vjetorit të vdekjes së tij ) Fotot e keti aktiviteti jane realizuar nga Rush Dragu! Të premeten, me 26 Janar 2018, në një nga mjediset e Qendres së njohur Shqiptare “ The Imperial House”, në pronësi të vëllezërve Cali, filluan veprimtaritë…

Ideologjia si një sistem përfaqësues – Althusser

Nga Blerta Haxhiaj Ideologjia gjithmonë ka qënë një aparat vital për çdo qeveri dhe grupe dominante te shoqërisë për të mbajtur pozicionin superior të tij. “Një mi në një labirint është i lirë të shkojë kudo, për sa kohë që qëndron brenda labirintit.” Ideologjia është një koncept ku ekzistenca e saj është paralele më

A plaket Diaspora dhe atdhetaria e saj?

Esad Gjonbalaj   A plaket Diaspora dhe atdhetaria e saj?   Gjatë aktiviteteve në komunitet si përkujtime të figurave dhe personaliteteve apo manifestime të datave historike të kombit shqiptar gjithnjë e më shumë shohim  figura dhe pjesëmarrës të njëjtë dhe me një pjesëmarrje të ulet te Diasporës në këto aktivitete.

TURIZMI AUTENTIK I KULLAVE

Ndue Dedaj   Pas të gjitha gjasave “turizmi i kullave”, në një të ardhme jo të largët do të jetë njëri nga margaritarët e turizmit shqiptar, gjithëvjetor, ndoshta i veçantë në të gjithë arealin ballkanik.

Ç’duhet të dimë për Skënderbeun pas 550 vitesh mungese?

Vilhelme Vrana Haxhiraj   Ç’duhet të dimë për Skënderbeun pas 550 vitesh mungese?                                                  Fragment nga dorëshkrimi” Elitat janë krenari Kombëtare”                              “Nuk është sipërfaqja e vendit ajo që bën një fron të respektueshëm,                                        por aftësia e atij që ulet mbi të.” Gjergj Kastiot Skënderbeu.