Pjetër Jaku dhe metafora e mollës së kuqe

(Profili i një shkrimtari dhe botuesi shqiptar në Detroit, SHBA)   Ndue Dedaj   Pjetër Jaku është një shkrimtar dhe botues shqiptar që rron në Miçigan prej 20 vitesh. Në Lezhë, në librarinë e madhe të qytetit, që ai administronte, ndër të rrallat

Joni Latifi protagonist në filmin “Buster”

Joni Latifi është një aktor i talentuar shqiptar, lindur në Tiranë më 27 qershor 1994. Ka kryer studimet e larta dega “Administrim Biznesi” në Universitetin Europian të Tiranës. Në vitin 2016 ka lëvizur në Nju York, për të ndjekur ëndrrën e tij për t’u bërë aktor i “Hollivudit” dhe një yll i suksesshëm në fushën…

NJË TRADITË E BUKUR

Programi fëmijëve të shkollës shqipe “Gjuha Jonë”   Vlash Fili, Filadelfia   Është bërë traditë tashmë, në shkollën shqipe “Gjuha Jonë”, në Filadelfia, që dy herë në vit, në përfundim të gjysmës së parë të vitit shkollor, në prag të festive të fundvitit, Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri,

Shoqata” Trojet e Arbrit” uron Festën e Krishtlindjeve

Shoqata” Trojet e Arbrit” uron Festën e Krishtlindjeve gjithë shqiptarëve katolikë anë e kënd Trojeve Arbërore Shoqata e Intelektualëve Gjithshqiptarë “Trojet e Arbrit “me rastin e Festës së Krishtlindjeve të gjithë shqiptarëve katolikë anë e kënd trojeve tona arbërore i uron Festën e Krishtlindjeve! Urojmë që këtë festë të madhe të identitetit tonë Evropian ta…

SHEFI I SHEFAVE

Shefi i shefave Nga Blerta Haxhiaj Distanca midis udhëheqësit dhe të udhëhequrit rriten vazhdimisht duke vendosur gishtin mbi kontradiktat flagrante të cilat ekziston në partitë e pjekura, midis deklaratave demokratike dhe qëllimet

Libri “Fshati i Vrarë”, një vepër me vlera historike

Libri “Fshati i Vrarë”, një vepër me vlera historike i autorëve Qemajl Krasniqi dhe Agron Limani Doli në shtyp libri “Fshati i Vrarë” me bashkë-autorë Qemajl Krasniqi dhe Agron Limani. Libri u përurua me 11 dhjetor 2017 në Bibliotekën Kombëtare “Pjetër Bogdani”, në Prishtinë. Libri me vlera historike sjell dëshmi