Ardian Kadriu: Mjeshtri i Skulpturës dhe Skenës

Ermira Babamusta Ardian Kadriu me mjeshtëri krijon art ku derdh shpirtin dhe talentin nëpërmjet imagjinatës së tij. Fantazia vepruese e artistit të suksesshëm nga Maqedonia është influencuar nga guximi për krijimtari dhe dëshira për ngjallur emocione nëpërmjet artit.

Eshte e lehte te kritikosh nga Olimpi i komoditetit

Bisede me Deputeten e Mirdites, Albina Deda Albina Deda, tashmë ish deputetja e Legjislatures se 8-të të Kuvendit të Shqipërisë, përkatësisht në Qarkun e Lezhes, por për Mirditen, është lindur në një datë simbol, me 20 dhjetor të vitit 1969, në qytetin e Rrëshenit. 20 Dhjetori i vitit 1990 e gjeti vetëm 21 vjece, studente…

INTERVISTË ME FRANK SHKRELIN

INTERVISTË ME FRANK SHKRELIN                                            Nga ENTELA BINJAKU Cila ka qenë fëmijëria juaj? Si e mbani mend qytetin tuaj të lindjes, shkollën, mësuesit?   Shkreli:  Fillimisht, dua t’ju falënderoj për intervistën dhe për mundësinë që më dhatë për të ndarë disa hollësi nga jeta ime me lexuesit, megjithse kanë kaluar aq shumë vjetë nga…

Intervistë me Prof.Augustin Giordano

Vilhelme Vrana Haxhiraj  “Rrënjët tona janë këtu, degët nëpër botë hodhën shtat!”                                                                                                                     Botuar në origjinal “Shqipërinë e kemi te buza e te zëmra! Katundi im ish 100% arbëresh, ndaj jeta e djemvet arbreshë, Ejaninë, shkonej normale, sikur të rrohej në Shqipëri. Shqipërisë i vodhtim ëmrin e vjetër, Arbër; e na pëlqen të thrritemi Arbëreshë;…

Histori suksesi e Dr. Rovena Vata

Nga Liliana Pere Profili i Dr. ROVENA VATA Kur e pyetëm Dr. Rovena Vatën për motivin e jetës dhe punës, ajo na u përgjigj kështu: Ndryshimi midis shkollës dhe jetës e cila sipas meje është: “Nëse në shkollë mëson dhe pastaj testohesh, në jetë testohesh dhe pastaj mëson”, shprehet e reja. “Mua me dhemb shumë…

Fluger për Erën!

Esse analizë rreth vëllmeve poetike,“ Bija E’rës ” dhe“At’je, At’herë, At’dhe”, të poetesdhe esseiste-s, Elinda MARKU.   Shkruar nga Raimonda MOISIU   Shkrimtari dhe poeti qëndrojnë midis hapësirës dhe universales, midis së përditshmes njerëzore dhe  së kuptueshmes hyjnore, brenda lëkurës së tyre krijuese, pasionit e talentit, nën aureolën e ndikimit letraro-artistik,